📣 Ik kan mij niet inschrijven voor BIN Kaprijke. Waarom niet?

Hoe inschrijven?

Steeds vaker krijgen wij vragen en meldingen van mensen die zich willen inschrijven voor het Buurt Informatie Netwerk. Vaak zijn deze mensen ‘verontwaardigd’ dat zij zich niet mogen aanmelden omdat ze niet in Kaprijke (9970) wonen. Daarom leggen we graag even uit hoe het BIN werkt, en vooral waarom deze mensen zich niet bij ons kunnen inschrijven.

 Bent u een inwoner van de Gemeente Kaprijke met postcode 9970 (dus enkel Kaprijke en de Kaprijkse kant van Bentille) dan kan u zich GRATIS aanmelden als lid via onze website.

Bent u een inwoner van Lembeke (9971), dan kan u zich GRATIS aanmelden voor lidmaatschap bij de coordinator van Lembeke, Tom Almey. Inschrijven kan door contact op te nemen via +32 473 210 223.

BELANGRIJK: BIN Lembeke staat volledig los van BIN Kaprijke! Wij hebben ook op geen enkele manier invloed op de werking van BIN Lembeke, noch op de methode van aanmelden, de berichten etc.

 Bent u een inwoner van Bentille (Sint-Laureins), dan kan u zich nog niet inschrijven. Maar geen nood, ze zijn natuurlijk oplossingen. Lees nog even verder!

Nog geen BIN in jouw buurt?

❌ Bent u een inwoner van een andere gemeente, neem dan contact op met uw gemeentebestuur voor informatie over uw lokale BIN initiatieven. Bestaat er nog geen BIN in uw straat, wijk of gemeente? Neem dan zelf het initiatief! Neem hier een kijkje over wat je moet doen om in je eigen buurt een BIN op te starten.

Waarom kan ik niet inschrijven bij BIN Kaprijke?

Een Buurt Informatie Netwerk (kort: BIN) is altijd een lokaal initiatief van lokale burgers uit een straat, wijk of gemeente. De wet omschrijft duidelijk wat er wél, en vooral wat er NIET kan. Zo kan een BIN niet grensoverschrijdend zijn, dus bv. geen verschillende gemeenten omvatten. 

Maar dat is niet de enige reden. Een BIN werking is niet kosteloos. Het uitsturen van berichten, de promotiematerialen, administratie etc. kosten allemaal veel geld. Toch kozen wij ervoor om voor de leden van Kaprijke de BIN werking GRATIS te maken. De kosten worden gedragen door de Gemeente, de lokale politie en de coördinatoren van het BIN. Die laatste organiseren op regelmatige basis evenementen en activiteiten om op die manier geld in te zamelen voor de BIN werking. Denk maar aan onze BIN Veiligheidsbeurs in 2018, die meer dan 5.000 nieuwsgierige bezoekers lokte, en waarbij wij behalve een klein bedrag voor de BIN werking van 2018-2019 ook de mooie som van 5.000€ hebben kunnen wegschenken aan 2 goede doelen. Voorwaarde van zowel de gemeente Kaprijke als de lokale politie zijn natuurlijk wel dat in ruil voor de financiële steun enkel de eigen burgers mogen inschrijven.

Kort gezegd, als u zich niet kan inschrijven bij het BIN in Kaprijke? Geen nood. Neem contact op met het gemeentebestuur van uw eigen gemeente, en vraag naar de lokale BIN initiatieven. Is er nog geen BIN in jouw buurt? Waarom zou je er dan zelf geen opstarten? Hier kan je lezen hoe je dat kan doen

Wij hopen hiermee duidelijk te maken waarom niet iedereen zich zomaar kan aanmelden voor het ontvangen van de meldingen. En vooral hopen we hiermee de mensen aan te sporen om zelf de handen uit de mouwen te steken en van hun eigen buurt een even groot succes te maken als in Kaprijke!

Veel succes!

De BIN Coördinatoren van Kaprijke,

Willy, Linda & Bram


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *